click om moodboard te starten


[ Evenementen


Arthur Meehan Selected Artworks 8 juni - 1 september

Ontdek de boeiende match tussen de werken van Arthur Meehan, een artiest die met weinig licht en een minimum aan gereedschap tot een zo eerlijk mogelijk beeld komt en onze belevingsruimte die de symbiose tussen materialen, ambacht en ontwerp overbrengt in een uniek kader. We willen u meenemen op een verrijkende ontdekking om samen de ideale leefomgeving over te geven.

Dit event is een samenwerking tussen Arthur Meehan, Event Particulier (Henri Bolsius) & Dirk Cousaert.

meer

MAR 17 OPEN WEEKEND 17-18 maart 2018

Binnen- en buitenbeleving. Graag nodigen wij u uit in onze belevingsruimte en -tuin. Ontdek tijdens dit open-deur weekend ons nieuw tuinmeubilair.

meer

BATIBOUW Brussel 2018

Batibouw is een vaste waarde in onze agenda. Elk jaar tonen wij creaties die tot de verbeelding spreken, een stand die eruit springt vanwege zijn ontwerp, materiaal en kleurgebruik. Onze vaste plaats ruilen we in voor een stand die bijna dubbel zo groot is en zich situeert aan de hoofd doorgang, zoals steeds in de keukenhal 11. Naast de keukens, zijn er ook trappen, meubelen en een mezzanine te bewonderen. Tijdens de 10 Batibouw-dagen staat ons team u graag bij met raad en daad. Een kennismakingsgesprek of een concreet voorstel?

Kom ons bezoeken in hal 11 op stand 11509.

Dit jaar nemen wij deel aan BATIBOUW in samenwerking met COUP-DE-FOUDRE en JEAN DURUISSEAU

www.batibouw.com

meer

BAD BEURS Gent 2018

BAD is een event waar je de eigentijdse creativiteit van kunst en design ontdekt. Het is een eigenzinnige beurs die je meeneemt in een totaalbeleving van Belgische kunst en design, en dat op een karaktervolle site in Gent. BAD is jong en in de ban van kwaliteit. Dit wordt consequent doorgezet in de keuze van kunstenaars en ontwerpers. Toch ligt de focus niet alleen op prijs, des te meer op (meer)waarde. BAD gelooft sterk in de kracht van Belgische kunstwerken, ontwerpen en producten: ze hebben een onmetelijke invloed op onze mindset, persoonlijke uitdagingen en ons maatschappelijk en cultureel leven. Kunst en design stimuleren tot creatief nadenken en verbeteren onze levenskwaliteit.

 

Dit jaar nemen wij deel aan BAD in samenwerking met COUP-DE-FOUDRE en JEAN DURUISSEAU

www.belgiumartdesign.be

meer

Boekvoorstelling Ulrich Libbrecht

Door ontroering getroffen, delen wij graag de mooie woorden die Els Janssens (voorzitster Libbrechtgenootschap) sprak tijdens haar verwelkoming van deze heerlijk filosofisch geladen avond.

meer

[ Nieuws


Breng de buitenbeleving van DC dichtbij

Een kleine greep uit ons aanbod buitenmeubelen: barbecue, keuken en douche.

 

 

meer

Interview Quoon

We hadden het genoegen geïnterviewd te worden door Quoon op Batibouw 2018

meer

project Dr Vee

B&B Dr Vee situeert zich in de oude veeartsenij universiteit in Brussel, te midden van een 19de eeuws park. We mochten de eigenaars voor de eerste keer ontmoeten op Batibouw 2015, sindsdien is er een mooie samenwerking ontstaan. Zowel in de privé ruimte als in de B&B kan je unieke DC creaties terugvinden, met als pronkstuk de ZEN keuken! Enkele weken geleden werd het wandmeubel geplaatst.

meer

Dirk Cousaert publicatie

DC publicatie in "SABATO", het magazine van de krant "De Tijd".

meer

een boom in huis

Om terug in te nemen wat ooit ingenomen werd, is een deel van de showroom ontmanteld en is een boom-atrium gecreëerd. Samen met Philippe Vermeulen van Landschapsbureau Avalon L+E is naar een evenwicht gezocht tussen omgevingsarchitectuur en interieurarchitectuur. Philippe gaf dit boom project de prachtige naam Tree Incorporated. Het is een open gebruiksruimte, met een half open terras op het eerste verdiep. Een terras met een directe verbinding tussen de boomkruin en de leefruimtes. Een balans tussen binnen en buiten, tussen het nuttige en het genot. Een overgangszone die we gebruiken tussen winter en zomer. De natuur heeft terug zijn vroegere plek ingenomen. Enkel de schommel ontbreekt nog.

meer

goeie maten

Samen werken is een kwestie van vertrouwen en bezieling. Thijs ruilde de voetbal en het grasveld voor hout en Dirk Cousaert Design. Passie, gedrevenheid en vakmanschap waren doorslaggevend voor dit loft project van een muzikaal koppel dat fan is van koken.

meer

Knuthenlund was gelukkig geen sprookje

Knuthenlund in Stokkemarke, Denemarken klonk als een sprookjesboek, maar werd gelukkig keiharde realiteit. Eind mei 2016 vond er de internationale competitie Native Cooking Award plaats. Een unieke kookwedstrijd waarbij koks in de wilde natuur losgelaten worden met een fiets en een mand om te plukken en te koken – enkel op barbecues – met wat hun pad kruist. Op speciaal ontworpen Dirk Cousaert barbecue toestellen hebben topchef teams uit 5 landen gekookt. Nick Bril, (The Jane), Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Marcelo Ballardin (Oak) en Tim Boury (Boury) van team België behaalden verdiend de winnende persprijs en een ‘overall’ tweede plaats. Het volledige proces van het ontwerpen van de unieke barbecue toestellen, de reis, tot de samenwerking met Carni-Vale en de chef koks was subliem en verrijkend. Het was absoluut een fantastische ervaring.

meer

renovatie showroom

De toonzaal van Dirk Cousaert heeft deze zomer een metamorfose ondergaan. Hier kan u enkele sfeerbeelden van de verbouwingen bekijken.

meer