Presenting white caviar @ Batibouw 2019

DC ontwerpt 2 nieuwe keukens om jullie tijdens de Batibouw beurs in première voor te stellen : 'white caviar' & 'black truffle'

meer


 

Presenting black truffle @ Batibouw 2019

DC ontwerpt 2 nieuwe keukens om jullie tijdens de Batibouw beurs in première voor te stellen : 'white caviar' & 'black truffle'

 

meer


 

Breng de buitenbeleving van DC dichtbij

Een kleine greep uit ons aanbod buitenmeubelen: barbecue, keuken en douche.

 

 

meer


 

Interview Quoon

We hadden het genoegen geïnterviewd te worden door Quoon op Batibouw 2018

meer


 

project Dr Vee

B&B Dr Vee situeert zich in de oude veeartsenij universiteit in Brussel, te midden van een 19de eeuws park. We mochten de eigenaars voor de eerste keer ontmoeten op Batibouw 2015, sindsdien is er een mooie samenwerking ontstaan. Zowel in de privé ruimte als in de B&B kan je unieke DC creaties terugvinden, met als pronkstuk de ZEN keuken! Enkele weken geleden werd het wandmeubel geplaatst.

meer


 

een boom in huis

Om terug in te nemen wat ooit ingenomen werd, is een deel van de showroom ontmanteld en is een boom-atrium gecreëerd. Samen met Philippe Vermeulen van Landschapsbureau Avalon L+E is naar een evenwicht gezocht tussen omgevingsarchitectuur en interieurarchitectuur. Philippe gaf dit boom project de prachtige naam Tree Incorporated. Het is een open gebruiksruimte, met een half open terras op het eerste verdiep. Een terras met een directe verbinding tussen de boomkruin en de leefruimtes. Een balans tussen binnen en buiten, tussen het nuttige en het genot. Een overgangszone die we gebruiken tussen winter en zomer. De natuur heeft terug zijn vroegere plek ingenomen. Enkel de schommel ontbreekt nog.

meer


 

goeie maten

Samen werken is een kwestie van vertrouwen en bezieling. Thijs ruilde de voetbal en het grasveld voor hout en Dirk Cousaert Design. Passie, gedrevenheid en vakmanschap waren doorslaggevend voor dit loft project van een muzikaal koppel dat fan is van koken.

meer


 

Knuthenlund was gelukkig geen sprookje

Knuthenlund in Stokkemarke, Denemarken klonk als een sprookjesboek, maar werd gelukkig keiharde realiteit. Eind mei 2016 vond er de internationale competitie Native Cooking Award plaats. Een unieke kookwedstrijd waarbij koks in de wilde natuur losgelaten worden met een fiets en een mand om te plukken en te koken – enkel op barbecues – met wat hun pad kruist. Op speciaal ontworpen Dirk Cousaert barbecue toestellen hebben topchef teams uit 5 landen gekookt. Nick Bril, (The Jane), Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Marcelo Ballardin (Oak) en Tim Boury (Boury) van team België behaalden verdiend de winnende persprijs en een ‘overall’ tweede plaats. Het volledige proces van het ontwerpen van de unieke barbecue toestellen, de reis, tot de samenwerking met Carni-Vale en de chef koks was subliem en verrijkend. Het was absoluut een fantastische ervaring.

meer