Dirk Cousaert startte zijn parcours met kleinschalige productie van meubelen voor vrienden en familie. Hij legde zich ook toe op de restauratie van antiek. Uitstraling stond van bij het begin voorop. Alles wat het atelier verlaat moet sprekend en prikkelend zijn. Oude materialen worden zorgvuldig uitgekozen om creaties te maken die karakter hebben: als kleine monumentjes van een rijk verleden, die in een nieuwe leven weer sfeerbepalend kunnen worden bij gezinnen thuis, in bedrijven of in winkels.

Door de ervaring met antiek is er altijd veel geëxperimenteerd met klassieke ambachtstechnieken voor de bewerking van hout en de montage van materialen. Meer en meer werden oude en meer moderne technieken en materialen ook verweven om te komen tot onconventionele maar toch harmonieuze creaties van objecten en leefruimtes. 

Gaandeweg groeit het aantal medewerkers tot een 30 koppig team, met een unieke bedrijfscultuur. Onze medewerkers zijn alle dagen op een onbevangen manier op zoek naar echtheid, meerwaarde en uniciteit. Zij doen dat samen, niet alleen. Dirk Cousaert is geen ontwerper, maar een team van ontwerpers. De ziel van ons bedrijf laat daarom niet toe te werken met onpersoonlijke regels en gestandaardiseerde procedures. Dirk Cousaert is een bedrijf waar mensen creaties met karakter en uitstraling maken, en dat kan alleen als zij hun eigen persoonlijkheid en creativiteit in hun werk kunnen leggen.

get in touch