[ EVENTS

Feb
22BATIBOUW Brussel 2018
22 februari 2018 - 04 maart 2018 EXPO Brussel

Feb
08BAD BEURS Gent 2018
8 - 9 - 10 - 11 febrauri 2018 ICC Gent In samenwerking met coup-de-foudre

[ NEWS

project Dokter Vee
B&B Dr Vee situeert zich in de oude veeartsenij universiteit in Brussel, te midden van een 19de eeuws park. Ontdek het hier!

Dirk Cousaert publicatie
DC publicatie in "SABATO", het magazine van de krant "De Tijd".

renovatie showroom
De toonzaal van Dirk Cousaert heeft deze zomer een metamorfose ondergaan. Hier kan u enkele sfeerbeelden van de verbouwingen bekijken.

Knuthenlund was gelukkig geen sprookje
Knuthenlund in Stokkemarke, Denemarken klonk als een sprookjesboek, maar werd gelukkig keiharde realiteit. Eind mei 2016 vond er de internationale competitie Native Cooking Award plaats. Een unieke kookwedstrijd waarbij koks in de wilde natuur losgelaten worden met een fiets en een mand om te plukken en te koken – enkel op barbecues – met wat hun pad kruist. Op speciaal ontworpen Dirk Cousaert barbecue toestellen hebben topchef teams uit 5 landen gekookt. Nick Bril, (The Jane), Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Marcelo Ballardin (Oak) en Tim Boury (Boury) van team België behaalden verdiend de winnende persprijs en een ‘overall’ tweede plaats. Het volledige proces van het ontwerpen van de unieke barbecue toestellen, de reis, tot de samenwerking met Carni-Vale en de chef koks was subliem en verrijkend. Het was absoluut een fantastische ervaring.

een boom in huis
Om terug in te nemen wat ooit ingenomen werd, is een deel van de showroom ontmanteld en is een boom-atrium gecreëerd. Samen met Philippe Vermeulen van Landschapsbureau Avalon L+E is naar een evenwicht gezocht tussen omgevingsarchitectuur en interieurarchitectuur. Philippe gaf dit boom project de prachtige naam Tree Incorporated. Het is een open gebruiksruimte, met een half open terras op het eerste verdiep. Een terras met een directe verbinding tussen de boomkruin en de leefruimtes. Een balans tussen binnen en buiten, tussen het nuttige en het genot. Een overgangszone die we gebruiken tussen winter en zomer. De natuur heeft terug zijn vroegere plek ingenomen. Enkel de schommel ontbreekt nog.

goeie maten
Samen werken is een kwestie van vertrouwen en bezieling. Thijs ruilde de voetbal en het grasveld voor hout en Dirk Cousaert Design. Passie, gedrevenheid en vakmanschap waren doorslaggevend voor dit loft project van een muzikaal koppel dat fan is van koken.  

| | |
contact us

T: +32 55 38 70 53
send us an email

showroom & offices
Stationsstraat 160
B-9690 Kluisbergen

our newsletter

Dirk Cousaert © 2017 - Privacy Policy